LaPorta Vitale eerste dementievriendelijke organisatie in Delft

LaPorta Vitale is de eerste Delftse organisatie die zich officiëel dementievriendelijk mag noemen. Op woensdag 6 maart overhandigde Bert van der Lende, voorzitter van Alzheimer Delft-Westland-Oostland het certificaat ‘Samen Dementievriendelijk’ aan Ingrid van Bilsen, directeur van LaPorta Vitale.

“Het is ontzettend belangrijk dat je mensen met dementie in hun waarde laat, ze het gevoel geeft dat ze er toe doen en er bij horen. Dat doen jullie met verve”, zei Bert van de Lende afgelopen woensdag tegen de zorgverleners van LaPorta Vitale op het kantoor van de thuiszorgorganistie die sinds 2008 thuiszorg op maat levert in Delft en omstreken. De zorgverleners van LaPorta Vitale zijn specialisten in het verzorgen en begeleiden van mensen met geheugenproblematiek. Zij volgen regelmatig cursussen over dementie. “Wat ik zo goed vind is dat jullie als zorgverleners ook tijd en aandacht hebben voor de mantelzorgers en nauw met hen samenwerken. Daardoor kunnen mensen met dementie hun leven samen met hun mantelzorgers op een waardevolle manier vorm geven”, aldus Van der Lende, die naast het certificaat ook een raamsticker overhandigde.

Certificaat en sticker zijn onderdeel van de campagne ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’. Dit is een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en onderdeel van het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie. Het certificaat en de sticker worden uitgereikt aan organisaties die zich inzetten door een dementievriendelijke samenleving.

De campagne is urgent omdat het aantal mensen met dementie toeneemt door de vergrijzing. Daarnaast wonen mensen met dementie steeds langer thuis. Zodoende komen we in onze samenleving steeds vaker mensen met dementie tegen.

Scroll naar boven